Utakra és házakra dőlt fák a térségben – A viharkárokról percről percre

14:12 | 2017 10. 29.

Kategóriák: Kék hírek

Vasárnapra vörös riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egy részére, többek között Pest megye és Komárom-Esztergom megye területére is. A környéken több településen is fákat döntött ki az orkán erejű szél, a tűzoltóknak és polgárőröknek szinte minden településen akad munkájuk. Összefoglaló cikkünkben percről percre tájékoztatunk az utakra, házakra dőlt fákról. Pilisjászfalu, Piliscsaba, Csobánka, Budakalász, Páty, Pomáz, Pilisvörösvár, Solymár, Üröm, 10-es út, 11-es út, stb.

Amint újabb információink vannak, frissítjük tudósításunkat!

2017. 10. 30.

7:18 – Rengeteg helyre riasztották a piliscsabai önkéntes tűzoltókat is.

Részletek cikkünkben >>>

7:00 – Sok volt a káreset Pilisjászfalun is

“Vasárnap a szélsőséges időjárás miatt több kisebb káresemény is történt. 11:30-kor egy fenyőfát csavart ki tövestül a szél, ami keresztbe rádőlt a Kápolna utcára. Ezután a polgárőrség egész estig járta a települést. Több helyen kellett leszakadt ágakat, gallyakat és egyéb törmelékeket eltávolítani az útról. Két helyen leszakadt a telefon vezeték, ezek jelezve lettek a szolgáltató felé. Egy hétvégi háznál nyitva találtak egy garázsajtót, amit szintén a szél nyithatott ki. Az egyik ingatlanon kerítéskapu dőlt ki, ide a piliscsabai tűzoltók segítsége is kellett.” – olvasható a Pilisjászfalui Polgárőrség Facebook oldalán.

2017. 10. 29.

19:15 – Szürkületi hangulatjelentés olvasónktól

Olvasónk, Stéhli Balázs küldött nekünk egy videót Pilisvörösvárról. Így fújta a fákat az orkán erejű szél vasárnap este.

 

19:10 – Kidőlt oszlop az ürömi vasútállomáson

Újabb olvasói fotó, ezúttal Horváth Annától. 

17:30 – Üröm sem maradhatott ki a fakidőlésekből

Ürömön, a Dózsa György úton is folyik a műszaki mentés – tudta meg a Varkapu.info az Ürömi Polgárőrségtől.

17:20 – Autóra dőlt egy fa – szintén a 10-es úton

A solymári Auchan és Pilisvörövár között gépkocsira dőlt egy fa a 10-es úton. A helyszínen már a rendőrök is ott vannak, sérülésről egyelőre nem tudunk. A Vörösvár irányába tartó sáv lezárva.

17:00 – A 10-es útra dőlt egy fűzfa Pilisvörösváron

Budapest felől kissé akadozik a közlekedés Pilisvörösváron, ugyanis a Gondola Étteremnél a 10-es útra dőlt egy fűzfa – számolt be az esetről a Varkapu.info egyik olvasója. A tomboló szélben kidőlt fa elfoglalja a fél útpályát.
Frissítés: A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület a kidőlt fát hamar feldarabolta, így az út újra járható lett.

16:48 – Nagyjából 450 esemény Pest megyében

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók az ország szinte minden táján, a Katasztrófavédelem legfrissebb információi szerint Pest megyében például 350 esemény vár még felszámolásra, csaknem 100-at pedig már megszüntettek. Ebből sok érintette a térséget is, ahogy erről folyamatosan be is számolunk.

16:30 – A piliscsabai temetőben sem bírta állva mindegyik fa

Ahogy arról a Varkapu.info korábban már beszámolt, fa dőlt ki Piliscsaba területén a Károlyi Mihály utcában, míg egy másik az Erzsébet közben borult rá egy házra. Halottak napjához közeledve azonban a helyi temetőt sem kímélte az orkán erejú szél. Simon Gyula közrendvédelmi tanácsnok fotója többet mond minden szónál és betűnél.

16:20 – A pomázi hivatalnál is fenyő dőlt ki

Néhány órája számoltunk be arról, hogy Pilisjászfalun, a Polgármesteri Hivatal udvarában egy fenyő dőlt ki. A Városunk Pomáz Facebook oldal tudósítása szerint a helyi önkormányzat parkjában is kicsavarta a szél az elmúlt években karácsonyfaként díszelgő ezüstfenyőt.

15:35 – Dorogon autóra dőlt egy fűzfa ága

Ismét a Dorog-Esztergom térségének időjárása Facebook oldal képét mutatjuk meg. Dorog egyik fűzfája megtört az erős szélben, és egy vastag ága az alatta álló gépkocsira dőlt.

15:30 – Kettéhasadt cseresznyefa Pátyon

Újabb olvasói fotókat kaptunk, ezúttal Pátyról. Hájas Ágnes tájékoztatása szerint 14 órakor a József Attila utcában egy meggyfa vastag ágát törte le a szél. A fa 80%-a kettéhasad, amely a kerítésre zuhant.

14:55 – 125 km/h a Pilis-tetőn

Az Időkép mérései alapján a Pilis-tetőn 11:30-kor 125 km/h sebességű széllökés is volt.

14:30 – Trambulin repült Dorogon

Az alábbi képet a Dorog-Esztergom térségének időjárása Facebook oldal olvasója osztotta meg, amelyen az látható, hogy a szél felkapta a dorogi Nipl Stefánia Uszodában található trambulint és az úttestre borította. (Kép: Szőgyényi Livika)

14:20 – Újabb kidőlt fát jelentettek Piliscsabán

“Mostantól megszűnt az átmenő forgalom a Károlyi Mihály utcában. Hamarosan a telefon/internet vonalak is elnémulnak” – olvasható a Piliscsaba ma… holnap csoportban, ahol az alábbi képet is közzétették. Piliscsabán tehát nemcsak az Erzsébet közben történt fakidőlés, hanem a város más részén is.

14:04 – Kidőlt fák Pilisvörösvár és Csobánka között

Olvasónk jelezte a Varkapu.info számára, hogy Csobánka után Pilisvörösvár irányába két nagy fadőlt az útra, amely az egyik sávot el is foglalja. A csobánkai temető utáni kanyarban nagyon óvatosnak kell lenni! Köszönjük az információt Nagy Annamáriának.

14:00 – Fa dőlt a 11-es útra

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Budakalásznál fa dőlt a 11-es útra, és hasonló káreset akadályozta egy ideig a forgalmat Budakeszi és Telki között is.

13:50 – Fakidőlések Piliscsabán és Pilisjászfalun

A Varkapu.info korábban két önálló cikkben számolt be arról, hogy Pilisjászfalun egy fenyőfa dőlt ki a polgármesteri hivatal udvarában, Piliscsabán pedig egy tölgyfa adta meg magát a nagy szélben, az egy házra borult rá. További részletek korábbi bejegyzéseinkben!

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,