Közlekedés egyszerűbben? Érkezik a vármegyebérlet!

11:03 | 2023 04. 21.

Kategóriák: Közélet

Az új bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a hétvégi kirándulásokhoz mostantól elegendő egyetlen közös (busz+vonat) bérletet váltani. Az új vármegyebérlettel korlátlanul utazhatunk a vármegye határain belül, az országbérlettel pedig az egész országban minden helyközi buszon és nem feláras vonaton.

Május elsejével vezeti be Magyarország kormánya az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel egyszerűen és megfizethető áron lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain.

Az egy-egy vármegye területére érvényes teljesárú bérlet 9450 forintba, a diák bérlet pedig mindössze 945 forintba kerül havonta, de akkor is csak 18900, illetve 1890 forintot kell fizetni, ha a Magyarország egész területére érvényes országbérletet választod.

Az országbérlet a hosszabb távolságokra vagy a legalább két megyén át ingázók számára kínál új és versenyképes alternatívát. Az új bérletnek köszönhetően a hosszabb távolságú, például családlátogatási, kirándulási célú utazások is könnyebben tervezhetővé, olcsóbbá válnak, így a MÁV-Volán-csoport új bérletkonstrukciói várhatóan a hazai idegenforgalom élénküléséhez is hozzájárulhatnak.

További részlet ITT

Címkék: , , , , ,