Láthatósági zászlókat helyezne ki a TEVÖ a pilisvörösvári átjárókhoz

16:14 | 2018 01. 22.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Láthatósági zászlókkal az ország több településén is találkozhatunk, gödöllői mintára például Kecskeméten is bevezették már a különleges biztonsági módszert a gyalogátkelőknél. A fényvisszaverő lobogók használata nagyon egyszerű: ha valaki rossz látási viszonyok között akar átkelni az úton, felveszi a láthatósági zászlót, maga elé emeli, majd amikor átér a túloldalra, beteszi az ott található tartóba, hogy a vele szemből érkező is hasonlóan cselekedhessen. Ezt szeretné bevezetni a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület Pilisvörösváron is.

A szervezet ehhez kérte hétfőn a Magyar Közút hozzájárulását. A TEVÖ ráadásul nemcsak a belterületre gondolt, hiszen bár ott is nagy haszna van a zászlós megoldásnak, a LIEGL & DACHSER telephelyénél található Üdülőtelep és a MOL kút közelében fekvő Útőrház utcai megállóhelyekre is elhelyeznék a láthatósági lobogókat. Ez különösen fontos lenne, hiszen az említett két helyszínen a sötétben különösen életveszélyes az átkelés a 10-es úton, rendszeresek a balesetek, már halálos sérülés is történt a gyerekek által is gyakran használt részen.

A TEVÖ az alábbi gyalogosátkelőknél helyezne el sárga zászlókat:

Gondola zebra
Hősök tere zebra
Fő tér zebra
Könyvtár zebra
Művészetek Háza zebra
SZTK rendelő zebra
Temető zebra
Művészetek Háza 2. zebra
Akácfa utca zebra
Major utca zebra
LIEGL (Üdülőtelep) buszmegálló
Útőrház buszmegálló

A kezdeményezést szerkesztőségünk is messzemenőkig támogatja, hiszen az Útőrház utcai buszmegállóban rendszeresen járunk. Az ötlet jóváhagyása után azt reméljük, hogy mindenki tiszteletben tartja majd a kezdeményezést, és senki nem érzi úgy, hogy neki otthon is szüksége van egy láthatósági zászlóra, méghozzá ingyen, az egyik átkelőből beszerezve azt…

(Varkapu.info; Fotó: baon.hu; Gödöllő Facebook oldal)

Címkék: , , , , , ,