Nyágai László: Fűtőházak története

11:14 | 2011 04. 14.

Kategóriák: Egyéb

100 éve épült Közép-Európa legnagyobb fűtőháza az Északi Fűtőház. Számomra azért fontos az évforduló, mert a Vasútgépészeti Technikum elvégzése után 1968-ban a Hámán Kató Fűtőház (Északi Fűtőház) volt első munkahelyem.

100 éve épült Közép-Európa legnagyobb fűtőháza az Északi Fűtőház. Számomra azért fontos az évforduló, mert a Vasútgépészeti Technikum elvégzése után 1968-ban a Hámán Kató Fűtőház (Északi Fűtőház) volt első munkahelyem.

A Budapest-Esztergom vasútvonalat – mint már korábban a „Féltve őrzött emlékeink” című figyelemfelkeltő írásomban megírtam – 1895. november 15-én adták át. A vasútépítéssel párhuzamosan elkészültek a szükséges műtárgyak, távíróvezeték-rendszerek. A  magánvasutak 1891-es államosítása után 1911-1913. között építették Közép-Európa legnagyobb kör alakú fűtőházát.

A vonatok növekvő számával a vontatójárművek száma is nőtt. Éppen ezért szükségessé vált korszerű fűtőházak létesítése. A kör fűtőház annak idején az ország egyik legkorszerűbb, legjobban felszerelt, és legcélszerűbben elhelyezett 34 állásos fűtőháza volt.

A fűtőházi berendezések – szénszerelő, homokszárító, széntér, csillevágány-hálózat, vízdaruk – mind a gőzvontatásos idők jelképeik voltak. Ezt a hatalmas „gépezetet” működésben kellett tartani.

A mozdonyok javítását és karbantartását végző üzemet 1950-től Hámán Kató Fűtőháznak nevezték. Nagyobb korszerűsítési időszak volt 1967-1982 között. A 70-es évek elejétől Hámán Kató Vontatási Főnökségnek hívták. A Vontatási Főnökség történetének elmúlt időszaka alatt rövid időn belül két forradalmi változás következett be a vontatási rendszerekbe: át kellett állni gőzvontatásról  dizelre, illetve villamos vontatásra.

A rendszerváltás után  Északi Gépészeti Főnökségnek hívták, és egészen 1998-ig végezték itt a mozdonyok javítását ,karbantartását. Ekkor a Nyugati Motorszínnel együtt megszüntették és bezárt. A Nyugati Motorszínt korábban Nyugati Főműhelynek, illetve még korábban Pesti Főműhelynek nevezték.

Hazánk első vasúti járműjavító műhelyét 1847-48-ban építették a mai Nyugati pályaudvar területén. Itt javították a Magyarországon elsőként üzemeltetett két gőzmozdonyt, a BUDÁT és a PESTET.

A Pesti Főműhelyt 1905-ben a váci vasút vonal mellett fekvő István telekre telepítették. A Főműhelyt 1950-1990 között  Landler Jenő  MÁV Járműjavító Üzemnek nevezték.

A MÁV Nosztalgia Kft 1993-ban alakult. A Közlekedési és Vízügyi Minisztérium, a MÁV Rt és a MÁV Nosztalgia Kft. 1999. november 22-én az Északi Gépészeti Főnökség területén,- mely 70000 m2 alapterületű- rakta le a Magyar Vasúttörténeti Park alapkövét. 2000. július 14-én nyitotta meg kapuit  Magyarország egyetlen, interaktív vasúti múzeuma, és tavaly ünnepelte 10 éves évfordulóját.

Régi étkező, háló, személy és teherszállító vagonok, mozdonyok, munkagépek vannak itt kiállítva. A Vasúttörténeti Park igazgatója Szendrei András. A MÁV Nosztalgia Kft egész évben szervez romantikus időutazásokat szalon-,bár- és étkezőkocsiból álló luxusszerelvényével bel és külföldön.

2011.május 21-én például gőzmozdonyos kirándulást szerveznek Esztergomba. Nagyon népszerű a Gyertyafény Expressz – ez évben hét alkalommal.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban több mint 100 vasúti jármű van összegyűjtve, az 1870-es gőzmozdonytól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A látogatók nemcsak nézhetik , hanem ki is próbálhatják azokat. A Vasúttörténeti Park Budapesten a Tatai út 95. szám alatt található. Vasúti megállója is van, a menetrendbe lehet tájékozódni mert nem minden vonat áll meg.

A vasútvonalon Dorogon működött még fűtőház.

A Budapest-Esztergom vasútvonal megnyitásának 115-ik évfordulója, valamint a tervezett vasútvonal korszerűsítése, átépítése indokán vasúttörténeti gyűjtemény létrehozásának szervezését kezdeményezem.
A Vörösvári Újság 2010 áprilisi, majd a Várkapu info november 13-i számában írásom jelent meg „Féltve őrzött emlékeink” címmel. Kezdeményezem vasúti tárgyi emlékek összegyűjtését azzal a céllal, hogy azt kiállítás keretében bemutassuk és megőrizzük az utókór számára.

Az idő múlásával kiderült, hogy ezt a célkitűzést senki sem vállalta fel térségünkben. Az országban pedig több helyen alakult vasútbarát kör, vasúttörténeti gyűjtemény, pld. Kazincbarcikán, Dombóváron, Fertőszéplakon, Kaposváron…

Jelenlegi elképzelés szerint a kiállítás időszakos lenne,tehát nem állandó. Az ideiglenes kiállítást, megemlékezést a 2011. augusztus 12-14-én megrendezendő Vörösvári Napok idejére tervezzük. A rendezvénysorozat a Civilek Házában és az udvaron felállított rendezvénysátorban valósul meg. A Művészetek Háza Igazgatójának, Balasi Anikónak köszönhetően az épület dísztermében biztosít helyet a kiállításnak.

A vasúttörténeti kiállítás tablókból,képekből és tárgyi eszközökből állna. A tablókon a mozdonyok fejlődése lenne látható a gőzvontatástól a villamos vontatásig. A vasútvonal építésének története, nagyobb állomások bemutatása, vasúti térképek, menetrendek, vasúti rendfokozatok, vasúti egyenruhák, fényképek, tárgyi eszközök valamint a Budapest–Esztergom vasútvonal felújításának engedélyezési tervének helyszínrajzai lennének kiállítva.

Az évforduló alkalmából egy gyermekrajz pályázatot lehetne meghirdetni még az iskolaidő alatt. A gyermekrajz pályázat eredményhirdetését a kiállítás megnyitóján lehetne lebonyolítani. A díjnyertes alkotásokat ki lehetne állítani.

Vasúti terepasztallal rendelkezők is részt vehetnének – HO, TT,stb. – a kiállításon. Várjuk továbbá vasúttal kapcsolatos tárgyi eszközök felajánlását!

A vasúttörténeti kiállítás megvalósulása mindannyiunkon múlik! Szeretnénk emlékezni arra a sok magyar és olasz vasútépítő munkásra, akiknek köszönhetően kettő év alatt megépült a vasútvonal.

Nyágai László
Kiállításszervező
Pilisvörösvár

(Varkapu.info)

Kapcsolódó cikkek:
Olvasói levél a vasútvonal átépítése kapcsán
Olvasói levél: A fúvósok is értékek
Olvasói levél: Tanösvények Pilisvörösvár környékén
„Tessék mondani, hol van a Szamos marcipán múzeum?”